Vanhat ”ajankohtaista”

 • Talkoita tulossa:

Molempiin talkoisiin odotetaan reipasta osallistumista. Imoittautukaa talkoomestareille ennakkoon!!!

 • Torstai 2.10 Yli-ii keskusta klo.18 Hidasteet. Illan aikana tarkoitus tehdä hidasteet asuinalueen ohi kulkevalle suoralle pakottamaan nopeudet alle 20km/h, joka kyseisellä kohdalla on nopeusrajoitus. Jotta hidasteista tulisi kelkkailijoita kohtaan toimivat, saattaa kyseinen pätkä jäädä lanausreitistön ulkopuolelle!

Talkoomestarina  Timo Heinonen,   karttapaikka

 • 29.7 klo9.30 Iissä raasakan voimalaitoksen yläpuolella, ison sillan aloitustalkoot. Reittiä joudutaan muuttamaan maanomistajan pyynnöstä eri paikkaan, ja vanha n.3-4m pituinen silta tullaan purkamaan. Sitä ennen, noin 200 metriä tästä pohjoiseen, talkoillaan uusi iso silta, jolle pituutta joudutaan tekemään 8-9m. Reitin muutosta kaiketi on edesauttanut muutamien mönkkäreiden reitin luvaton käyttö 🙁

Talkoomestarina Simo Särkelä,   karttapaikka

Runsaslukuisesti kolmen hengen voimin starttailtiin uuden sillan tekoa. Taisi hirvenmetsästyksen aloitus karsia tulijoita.
Pokkari sujuvasti manuaalitarkennuksella, joten vain pari kuvaa tuli, joista voi saada vähän käsitystä tulevasta.
Samalla parilla raivaussahalla käytiin joku sata metriä pusikoitunutta reittiä läpi sillan molemmin puolin, että talvella voi vähän leveämin uralla ajaa menemään.

Seuraavat talkoot olisi Yli-iin suunnalla tulevalla viikolla, joten siellä suunnalla paikalliset reippaasti mukaan rakentamaan yhteistä reittiä

Siltatalkoot jatkuu heti kun saadaan pylväitä lisää ja kaivuri käymään paikanpäällä.

15.9.2014

 

 • Tervehdys kaikille. Ennakkoon tiedoksi kaikille: Vuosikokouksen ajankohta on syys-lokakuun vaihteessa ja tärkeimpänä asialistalla kerhon uudet säännöt ja niiden käsittely, lisäksi katsotaan mahdolliset talkookohteet läpi. Ajankohta ja paikka vahvistetaan myöhemmin. Terveisin pj.

31.8.2014

 

 • Kerhoa edustava Kimmo Takalo Nappasi Suomenmestaruuden SM-Enduron PRO-luokassa.

Onnittelut uudelle Suomenmestarille!
Lähde: Suomen moottorikelökkailijat ry
”SM sarjan kokonaispisteitä Arton lisäksi jahtasivat Ville Kettunen neljännellä sijalla ja edellisen osakilpailun voittaja Kimmo Takalo viidennellä sijalla.

SM-Sport600 luokan voiton otti koko kisaa selkeästi hallinnut Markku Immonen. Joni Behm jatkoi hyvää vauhtia nousten koko kisan toiseksi ohi Ville Moilasen. Toni Beranger taisteli vielä SM palkinto paikasta ajaen neljänneksi.

SM sarjassa Arto Pätsin loistavasta ajosta huolimatta ei pisteet aivan riittänyt mestaruuden säilyttämiseen, vaan uudeksisuomenmestariksi kruunattiin Kimmo Takalo.” Lue koko juttu Suomen moottorikelkkailijat ry

30.3.2014

 

 • Onnittelut Kimmolle!!!
  SM Enduro Artic Cat Race Salla, Lähde Suomen moottorikelkkailijat ry
  Enduron SM kilpailut saatiin vihdoin käyntiin 22.3 Sallassa. Vaikka merkillisen talven takia etelässä pestiin +10 asteessa autoja pihoilla, niin Sallassa päästiin kilpailemaan todella hyvässä lumitilanteessa jota vielä viimehetken pyry paransi n. 20cm:n tuoreella lumella. Kauden lyhyydestä johtuen lähtöjärjestyksiä muokattiin ja Pro luokka lähti viimeisenä, kuten viimme vuonnakin SM sarjan päätöksessä.Pro luokassa saatiinkin tällä kertaa uusi kurko ykköspallille. Voiton nappasi ensimmäisen kerran Pro luokan urallaanKimmo Takalo ISK, Ski Doollaan. Lue koko juttu Suomen moottorikelkkailijat ry

23.3.2014

 

 • Siltatalkoot lauantaina 15.3. Lähtö Jäppisen SEO klo 10.

Maastoon vuornoskämpän tieltä voimalinjan kohdilta. Karttalinkissä arvioitu paikka…muho-oja. Saattaapi olla myös parisataa metriä pohjoisempi oja.

13.3.2014

 

 • Reittitalkoot sunnuntaina 23.2.  Kokoontuminen Raasakan voimalaitos tai SEO Jäppinen klo 10. Tarkentunee lähempänä.

Tampparilla on myös tarkoitus ajaa reittipohjaa ja katsoa minkälaista jälkeä tässä lumitilanteessa saadaan aikaan.

Nyt on myös  hyvä tilaisuus reitille ekaa kertaa aikovien, tulla tutustumaan reittiin ja muihin jäseniin. Sahattavaa ei paljoa pitäisi uran varrella olla, mutta pikku retkisaha/kirves voi olla hyvä ottaa mukaan. Myös joitain akkuporakoneita, jne. ruksien laittoa varten.

19.2.2014

 

 • Jäsenkirjeet postitettu.  2-luokassa perillä joko huomenna tai viikon alussa.
  Mukana jäsentarra/tarrat, jäsentiedote sekä jäsenmaksulomake.Jäsentarran liimaamisen lyhyt oppimäärä.
  1. Liimattava pinta sekä tarra huoneenlämpöinen!!!
  2. jollain aineella rasvojen poisto (esim pikainen pyyhkäisy jarrucleeneri tms)
  3. Leikatun tarran päällä on siirtotarra, johon varsinainen valkoinnen tarra jää, kun paperin ottaa pois varovasti kaksinkerroin vetäen. Siirtotarra siis suorana ja paperi ”kaksinkerroin”.
  4. Tarran paikkasuositus tuulilasin alareuna, keskellä tai vasen sivu. Huoneenlämmössä tarra tarttuu kerrasta, ja uusintayritys voi olla hiukan haastavaa!!!
  5. Siirtotarra varovasti irti samalla tyylillä kuin taustapaperi lähti aiemmin, eli ”kaksinkerroin”, jolloin tarrapalat jää suoralle pinnalle.

16.1.2014

 

 • Jäsenmaksulaput kausitiedotteen sekä jäsentarran kera postitellaan ensi viikolla.

Niille, keiden sähköpostiosoite löytyi kerhon tiedoista, lähti lasku jo sähköisenä versiona virtuaaliviivakoodilla varustettuna.
Vuosikokouksessa päätettiin jäsenmaksut säilyttää samoina kuin viimekaudella.

Jäsentarrat lähtee myös niille, jotka ennättää mailissa tulleen jäsenmaksulaskun maksaa ennen paperiversioiden postituksia, eli pikaisesti. Maksusta pitää myös ilmoittaa alla olevaa osoitteeseen (koskien jäseniä, joilta on unohtunut viimekausi maksaa).Muuten jäsentarroja voi lunastaa myöhemmin kerhon tapahtumissa maksutositetta vastaan.
Jos mailissa ei ole tullut mitään, niin voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi ISK.foorumi@meininki.net

11.1.2014

 

 • Jäsentarrat kausi 2013-14

Kerhon jäsenille tullaan lähettämään jäsentarrat  tulevien jäsenmaksulappujen mukana. Tarran suositeltava sijoituspaikka on kelkan tuulilasiin keskelle alas tai  vasempaan alalaitaan, josta kohdatessa se on helposti havaittavissa.  Räpylä  näin ollen  nousee entistä  korkeemmalle reitillä kohdatessa 😉
Tarroja tullaan lähettämään perhe- ja yritysjäsenille kaksi kappaletta. ISK hallituksen jäsenillä on S-kirjain punaisella, ja muiden jäsenien tarrat tulee olemaan kokonaan mattavalkoisia.

Tarrat tulevat saamaan vain viimekaudella jäsenmaksunsa maksaneet jäsenet!!! Jos olet epävarma viimekauden maksusta, voit kysyä sitä ISK.foorumi@meininki.net , ja näin varmistat tarran saannin ennen postituksia.

28.12.2013

 

 • ISK Sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 19.12 klo. 18.00 !!!!!

Paikkana Shell Ii, yläkerran kokoustila.  TERVETULOA.

11.12.2013

 

 • ISK foorumi on siirretty omalle kotisivu pelvelimelle, ja suurin osa sisällöistä saatiin pelastettua. Viimeisen vuoden ajalta on kirjoituksia hukassa, sekä uudet rekisteröityneet käyttäjät. ISK Foorumi

Kerholle hankittun tampparin ”Lumikin” kausihuolto etenee.
Lahjoituksena Iin Hihnatyöltä saatavat uudet telamatot edellyttää pientä askartelua. Yhteensä noin 1200 pulttia teloissa, tietää eri työvaiheiden rutinoitumista ainakin loppuvaiheessa 😉
Aiheesta muutama kuva ISK Facebookissa sekä galleriassa.

23.11.2013

 • ISK Foorumin palveluntarjoaja on lopettanut toimintansa.  Korvaavaa palvelua etsitää, sekä vanhat viestit pyritään mahdollisimman kattavasti palauttamaan.

6.11.2013

 

 • Kelkkakauden avaustapahtuma EMC:llä 11.-12.10.2013EMC nykäisee talvivaihteen päälle kunnolla kauden avauksella myymälässämme!Ohjelmassa mm.: Arctic Cat, Fox, Rukka ja Sinisalo esittelijät paikalla esittelemässä kauden uutuuksia pe ja la.Sinisalon sponsoroima kelkkakuski Risto Juujärvi kelkkoineen paikalla lauantaina.
 • Kävijöiden kesken arvonta jossa palkintoina mm. FOX kypärä ja Sinisalo Battery kalvopuku!
 • Kauden uutuus ajolasit Scott ja Fox merkeiltä esillä myymälässä sekä Lakeuden optiikka esittelemässä adaptereita omilla vahvuuksilla laseihin.

Kerhomme jäsenillä on mahdollistettu pääsy avajaisten VIP-tilaisuuteen pe 11.10 klo.18-20

Tällöin on mahdollisuus keskustella asioista ja pääsette tutustumaan tuotteisiin, toimintaan ja henkilökuntaan vähän paremmin.

Tarjolla on myös vähän juomaa ja pikkupurtavaa.

Ilmoittautumiset kutsuvieraslistaa varten ti 8.10.2013 mennessä markok@iiseudunkelkkailijat.com

Tervetuloa EMC:lle!

 

4.10.2013

 

Kelkkalehden foorumilla aiheesta lisää tietoa!!!       Klikkaa tästä

 

27.9.2013

 

 • KAUDEN PÄÄTTÄJÄISET 5.7 🙂

Pidetään merihelmen läheisyydessä  perjantaina 5.7 klo.19.00 alkaen. Ilmoittautumiset Foorumille,Facebookkiin  tai Markolle. Ilmoittautuneille annetaan tarkempi osoite lähempänä ajankohtaa.

TERVETULOA MUKAAN!

1.6.2013

 

 • Maastoliikennelain muutoksien keskusteluaiheet on valittu ja näistä voi jatkokeskustella tai keskusteluista antaa peukkua ylös/alas suomijoukkoistaa jatkokeskustelu sivuilla. Käykäähän lueskelee juttuja ja antamassa edes peukutuksia omasta mielestään hyville aiheille ja kommenteille.

700 eri käyttäjää tuolla on ollut äänestämässä, eli aika mitätön määrä varsinkin, jos noista iso osa on vihreiden aktiiveja ! Ja tältä pohjalta sitten laitetaan maastoliikennelaki uusiksi 🙁
Aiheina esim:

 • Reittien pysyvyys:

  • Miten reittien pysyvyyttä pitäisi säädellä? Pitäisikö reitit myöntää toistaiseksi vai määräajaksi?

Reittien lopettaminen:

 • Millaiset oikeudet maanomistajilla pitäisi olla lopettaa maalleen perustettu reitti tai ura?
 • Pitäisikö talvireitit (moottorikelkkareitit ja -urat) avata kesäliikenteelle kuten enduro-pyörille ja mönkijöille?
 • Pitäisikö moottorikelkkailun Suomessa olla Ruotsin mallin mukaisesti sallittua kaikkialla pois lukien alueet, joilla kelkkailua on erikseen rajoitettu tai se on kokonaan kiellettyä?
 • Kenen pitäisi kustantaa reitit maastoliikenteelle?
  • Tuleeko ne kustantaa yhteiskunnan varoin, vai pitääkö esimerkiksi kelkkayhdistyksen itse maksaa reittien perustaminen ja ylläpito?
 • Kuinka voitaisiin mahdollistaa turvallinen maastoliikenneajoneuvojen siirtymäliikenne taajamissa? Esimerkiksi moottorikelkkailijat saattavat joutua siirtymään kotipihaltaan reiteille tai tankkaamaan ajoneuvoaan taajamissa sijaitsevia ajoteitä pitkin.

Talvireittien avaaminen kesäliikenteelle:

Ruotsin vapaa malli Suomeen?:

Kustannukset

Turvallinen siirtymäliikenne:

Energiankulutuksen vähentäminen:

 • Pitäisikö maastoliikenteen sääntelyssä ottaa huomioon yhteiskunnan muut liikenteeseen liittyvät tavoitteet, kuten energiankulutuksen vähentäminen jne.?

4.5.2013

 

ISK kuuluu jäsenkerhona kyseiseen liittoon, joten heidän viestintä sivuilta löytyy uusin tiedote meidänkin luettavaksi. Älkää jättäkö huomaamatta myös tuntuvia jäsenalennuksia Woikoskelta, sekä muita jäsenetuja.

29.3.2013

 

 • Kolme viikkoa aikaa osallistua keskusteluun maastoliikennelaista      lainaus www.ympäristö.fi

 • Nyt aktiivisena peukuttaa tai lähettämään uusia ideoita tai asiallisia vasteita aiempiin kirjoituksiin

  Vielä on kolme viikkoa aikaa osallistua verkkokeskusteluun maastoliikennelain uudistamisesta. Ympäristöministeriö ja eduskunnan tulevaisuusvaliokunta käynnistivät 22. tammikuuta keskustelun maastoliikennelain uudistamisesta verkkoalustalla suomijoukkoistaa.fi.Tähän mennessä keskustelussa on esitetty runsaat 200 ideaa, noin 1700 kommenttia ja käytetty kaikkiaan 13 000 ääntä. Keskusteluun on rekisteröitynyt yli 500 käyttäjää.Keskustelun ensimmäisessä vaiheessa kartoitetaan muun muassa maastoliikenteen ongelmia ja kehittämistarpeita. Kun palaute on käyty läpi, siirrytään seuraavaan vaiheeseen, joka keskittyy esiinnousseiden ongelmien ratkaisuun.

 • Ympäristöministeriön vastuulla olevassa maastoliikennelaissa säädetään muun muassa moottorikelkoille tarkoitettujen reittien perustamisesta sekä traktoreilla ja työkoneilla tapahtuvasta hyötyajosta pelto- ja metsätöissä. Maastoliikennelakia sovelletaan maastossa teiden ulkopuolella. Lakia on uudistettu vuosina 1991 ja 1995.
 • ”Keskustelu maastoliikennelaista on ollut kiitettävän vilkasta ja asiallista. Aihe kiinnostaa osallistujia”, sanoo tutkija Tanja Aitamurto, joka ylläpitää keskusteluasuomijoukkoistaa.fi-verkkoalustalla.
 • Keskustelijoita kannustetaan jakamaan tietoaan, kokemuksiaan ja näkemyksiään maastoliikenteestä ja sitä säätelevästä laista. Menetelmää kutsutaan joukkoistamiseksi. Tavoite on avoimen hallinnon periaatteiden mukaan kerätä monipuolisesti kokemuksia, ehdotuksia ja tietoa maastoliikennelain uudistuksen mahdollista jatkovalmistelua varten.

suomijoukkoistaa, ”kuumat” ideat

maastoliikennelaki.fi

12.3.2013

 

 • ISK varoittaa heikosta jäistä Illinsuvannossa!!!                                    11.3.2013

Asiasta tiedotettu sekä omalla ja kelkkalehti.com foorumeilla ja tilanne on syytä ottaa tosissaan.

Noudatetaan merkattuja uria niin ei tapahdu upotuksia kuten muutama vuosi sitten kävi. Mutta muistetaan, että kelien lämmetessä olusuhteet tulee muuttumaan nopeasti kuvan uralla ja sen ympäristössä.

Hiihtolomaviikolla joku turhautunut ”lomalainen?”  kävi katkaisemassa ensimmäisen jätkänristin tuosta jäälle menevältä uralta  ja eilen sunnuntailtana  nakattiin kaksi ristiä lisää kyseiseen paikkaan.

Huomioikaa, että tuossa kännykkäkuvassa toisen ristin vieressä ei ole jäätä ollenkaan vaikka on ollut -26 yöpakkasia, kun taas vieressä uralla oli noin 30-40cm jäätä! Ja sama tilanne on noilla punasilla alueilla, eli niissä jäätä ei käytännössä ole ollenkaan!     Klikkaamalla kuvat suurenee…

 

 • Iin lumivalakiat järjestetään 16.3.2013 rantakestilässä ja viime vuoden tapaan kerho on ajeluttamassa kelkalla ja reellä muksuja klo. 10-15. Nyt kaivataan innostuneita kuskeja sekä varusteiden (kypärän) laittajia tapahtumaan. Ilmoittaudu foorumilla tai ISK.foorumi@meininki.net jos pääset tulemaan ja kerro samalla mihin aikaan  ja miten pitkään pystyt olemaan.

 

 • Tämän talven tärkeät lumenpudotustalkoot lähestyvät. Tärkeät siksi, että saataisiin kerhon kassa IISO-projektin jäljiltä miinusmerkkisestä plussan puolelle. Kohde on Oulussa ja on kooltaan n.70x70m. Tästä kassaan saataisiin n.5t€ summa!!! Tästä vähennetään kulukorvaukset niille ketkä niitä haluaa(sovittu 50€/hlö).

Paljon tiedusteltua ajankohtaa ei vielä ole pystytty lyömään lukkoon, koska tarvetta pudotukselle vielä ei ole, ja tarve määräytyy sateiden mukaan. Edellisinä vuosina ajankohta on ollut maaliskuussa, eli varsin todenäköisesti menee tästä hetkestä noin kuukauden päähän…ehkä. Tällä hetkellä katon keskellä harjoilla on 10cm lunta ja reuna-alueilla vähän enemmän. Hälyraja katolla on 50cm josta 40cm on määrä kaapia pois(katon pintarakenne helposti vaurioituva, n.10cm lunta jätettävä).

NYT alustavasti kysytään talkooporukkaa, ketkä ovat valmiina jättämään mahdollisesti alkukevään parhaimman ajopäivän väliin ja lähtemään urakoimaan tämä katto puhtaaksi. Jos maalis/huhtikuun viikonloput on jo varattu ohjelmaa täyteen, jotka tämän ohi menee, pyydän olemaan ilmoittautumatta, ettei tilanne ole se, että katolla on vain viisi ukkoa kolineen ”IISOn” urakan kanssa. Eli halutaan suhteellisen varmoja ilmoittautumisia, eikä haittaa jos kerhon jäsenistön ulkopuoleltakin tulee reippaita kolaajia lunastamaan luvattu korvaus 😉
Tavoite on kumminkin saada >20henkilöä katolle.

Ilmoittaudu nyt ISK.foorumi@meininki.net   ja laita otsikkoon ”lumenpudotustalkoot”. Tämä tiedote tulee myöhemmin myös foorumille, facebookkiin ja tekstiviestinä, mutta ilmoittautuminen näistä vain yhteen paikkaan, niin ei mene laskut sekaisin, kiitos. Muista mainita henkilömäärä jos useampi imoittautuu samalla kertaa.

Linkkinä vielä muutamien vuosien takaa PJ:n kirjoitus kelkkalehteen alueen IISO-projektista.

 -Jarno  15.2.2013

 

 • Kerhon työkelkka on tällä hetkellä Iissä Markon tontilla viikon tai pari, joten jos jollain vapaa-aikaa löytyy lanan vetoon esim Ii-voimalinja välillä, olisi kelkka lähellä. Metallilana on kylläkin Yli-iissä Timon pihalla, eli jos sitä haluaa testailla, niin joutunee peräkärryllä ensin hakemaan. Puulanat nojailee mäntyihin reitin varrella illinsaaressa. Tankki mahtaa Namussa olla täynnä eli olisi valmiina ajoon.  Suositellaan liikkumista kumminkin valosaan aikaan, kun ajovalo voi sammua jostain syystä kesken matkan, eikä vikaa vielä ole kukaan ennättänyt etsiä. Tampparin käynti voi nyt myös olla lähellä, kun lunta ollaan saamassa lähipäivinä lisää.                  29.1.2013

 

 • Ensi lauantaina 12.1.2013 ISK:n kelkkakauden avajaiset !!!

Lähtö Iistä Jäppisen Seolta ja Yli-Istä S-marketin pihalta klo 11.00.

Muukaan voipi tulla sähkölinjalta n. 11.30 -11.40. (Arvioitu kohta, josta pisto länteen, kohti kotaa. Risteykseen jätetään jokin merkki.)

Ohjelmassa:

Yhteisajelu ja Suunnistus metsähallituksen kodalle (matkaa molemmista kylistä n. 10-15 km).
Paistetaan makkarat
Keitellään kahvet

Turistaan ja mietitään talven touhuja.

Ilmoitelkaa tulosta, niin varaillaan makkaraa + mehuja ja kahvetta oikea määrä mukaan. ISK Facebook / Foorumi.

Autolla pääsee n.100 m päähän kodasta, josta voidaan noutaa tarvittaessa. Linkki karttapaikalle.

-Marko + kelkkailijat

 

 • ISK toivottaa turvallisia kilometrejä,  niin vanhoille kuin uusillekkin  jäsenille  uudelle vuodelle 2013
 • Pohjia  on jo  alustavasti ajettu ainakin Iin ja Yli-iin välille, ja olisi tärkeää malttaa vielä kaasun käytön kanssa, että pohjat kovettuisivat nyt näiden nollakelien jälkeen. Ja yhtään ei haittaa, vaikka omalla kelkalla vähän leventää ja tamppaa urapohjaa, niin ei kauden edetessä  sukeltele  kelkat niin helposti  ulos uralta.           31.12.2012

 

 

 • Sääntömääräinen vuosikokous pidetään Yli-iin kunnantalolla sunnuntaina 25.11.2012 klo. 18.00

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan!

http://goo.gl/maps/z7RTV 

 

 

 • Reissu peruuntunut vähäisen osallistujamäärän ja liian suuren kustannuksen takia!!

Kelekkamessut 2013 reissun ennakkokysely ja lisätietoa Foorumilla sekä kerhon Facebook sivulla.
Ilmoittautukaa hyvissä ajoin, niin osataan varata kuljetukseen sopivan kokoinen kalusto!

 

 

 • KAUDEN PÄÄTTÄJÄISET PIDETÄÄN  19.5.20120 klo 13.00 alkaen

Saarikosken Jahtimiesten majalla yli-iissä. Imottautumiset kerhon forumin kautta / Markolle. Tarjolla parit makkarat ja pari virvoketta / osallistuja. (kartta tulee forumille).
Rekisteröidy forumille, niin saamme jaettua tietoa tämän kautta.
ISK myös facebookissa…

 

 

 • 19.5.2012 Kaudenpäättäjäiset. Paikka ilmoitellaan myöhemmin. Kevyttä puuhastelua jne jne…

Pääsiäinen lähestyy ja kelit on vielä parhaimillaan… Nyt suunnitellaan pääsiäis ajelua Pudasjärven suuntaan !!! Forumilla lisää infoa. Ja jos tätä menoa yöpakkasia riittää, niin kausijatkuu pitkälle huhtikuuta.

 

 

 • Namusta kuvia Galleriassa…

 

 

 • Kerholle oma työkelkka !!!

Nyt on haussa seuralle oman työkelkka. Mönsterin ura on loppunut…

Tarkoituksena saada ajettava peli, jolla voidaan tasata urastoa ja käyttää talkoo sekä mahd. ajoharjoittelussa.. esim. Lynx 5900 LTS

Haetaan osakkeen omistajia = OSALLISTU MUKAAN HANKINTAAN, Foorumilla enemmän tietoa.

NYT MUKANA TOISTA KYMMENTÄ ”OSAKASTA” ja n. 1200 € eli vajaa puolet kasassa.Vielä kerkeät mukaan. Ilmoita osallistumisestasi Sebastianille tekstiviestillä tai e-mail.

Säännöistä ym tietoa :FORUM / keskustelua/työkelkka kerholle.

 

 • Voorumilla mönsterin muistosanat :

Keskiviikon kallistuessa iltaan;kyynel vierähti poskelleni, ajaessani Mönsterin vieraan kärryn kyytiin. Hetkeä aikaisemmin oli tullut hakijat; kolme tummiin pukeutunutta vierasta miestä, jotka aikoivat viedä meidän pitkä aikaisen palvelijan Puhoksen suurille saloille antamaan ikimuistoisia hetkiä uudelle omistajalle. Mönsteri oli ollut kesän toimettomana ja tuulikin oli sitä riepottanut; kuomu oli auennutja moottoritilakin oli lunta täynnä. Menin ja primerillä vähän pensaa suoniin ja nykäisy; mönsteri hyrähti tyytyväisenä käyntiin ja kevyt kaasuvivun painallus niin matka kohti tuntematonta alkoi. Haikeana katsoin perävalon kaikotessa mutkan taa ja kohotin maljan. Myös te arvoisat lukijat (kelkkailijat), kohottakaa malja. Ehkä näemme vielä joskus reiteillä kulkiessamme Legendan. Suuri kiitos MÖNSTERILLE.

 

 

 • 8.1.2012 Pikkupalojärven seutu on tolpitettu. Ja joku hurja oli tekemässä raivaus hommia kanavan lähistöllä ….

 

 

 • 6.1.2012 Nyt on pidetty tosi hyvät talkoot !!!

Kuvia galleriassa…

Kiitos kaikille sillan rakentajille !!!

Päivitellään taklooita ja tapahtumia foorumilla ja facebookissa…

 

 

 • 4.1.2012 Facebook sivut on avattu.. Opetellaan käyttämään niitä vielä porukalla.


11.12.2011 Osallistujia oli tosi mukavasti. Kokous on pidettty ja hyviä päätöksiä saatiin     tehtyä.

 • Kilpailutoiminnassa tulee olemaan ainakin kaksi miestä mukana.
 • Päivitetään kilpailutoiminta osiota aktiviisesti kuljettajien kommenteilla ja kuvilla.
 • Liityttään suomenmottorikelkkailijoihin.
 • Uusi jäseniä hallitukseen mm. Sebastian Paaso, Petri Hämälistö
 • Kunnospitovastaava nimitetty Petri Hämälistö
 • Nettiin / keskustelupalstalle talkootyöt esille, joista voi poimia itselleen sopivat hommat.
 • Tapahtumia
 • jne.

 

11.12.2011 VUOSIKOKOUS Yli-Iin kunnantalolla klo 16.00 alkaen. Aiheena sääntömääräiset asiat, Iiso-ura projektin lopetus ja uraston kunnossapito.

Kaikki kelkkailijat Tervetuloa mukaan !!!

KELEKKA MESSUMATKA TULOSSA 5.11.2011 Tietoa TIEDOTTEET  OSIOSSA

1.10.2011 Iiso-projekti loppumetreillä..Palauta talkoo ym. dokumentit viimeistään 20 pv. Jarmolle / Timolle.

15.9.2011 Kesänaikana on ollut useampia talkoita ( kuvia Galleriassa), Syksyn ja alkutalven aikana tarvitaan vielä pari rypistystä, niin saamme urastot ”huippu kuntoon”

1.5.2011 Tulossa yhteistyökumppanit sivusto, johon myydään mainostilaa ja kaikki IISO-projektissa olleet tukijoukot pääsevät mukaan.

5.2 Jäsenistöä oli hyvin talkoilemassa. Talkoita pidettiin kahdessa eri suunnassa Yli-Iissä ja Oijärvi – Olhava välimaastossa.  Talkoissa merkattiin urastoa ja puista pudoteltiin tykky lumeja.

27.11 Järjestetyissä talkoissa saatiin tehtyä viisi siltaa ja tolpitettua kärppäsuolta oijärvelle päin muutama kilometri.

6.11 Haimme tulevaan kauteen  vauhtia Rovaniemen Kelekkamessuilta. Reissu oli jälleen oikein mukava ja onnistunut.  Kiitokset Suorsan liikenteelle jäsenien kyydiitämisestä. Jäseniä oli tälläkertaa odotettua vähemmän matkassa. (19kpl)

10.4 Pojat kävi tänään kikkaileen oijärvellä ja samalla jakoivat rukeseja maastoon…

4.4.2010 Kävimme  reissaamassa Pudasjärvellä.
Palasimme Pudasjärveltä takaisin iitä kohti kun kaatosade yllätti.

4.4.2010 lähemme pitkälle reissulle = omille urille … Yli-ii – Ii- Oijärvi- Ranua-Syöte(Pudasjärvi)-Yli-ii-Ii. Lähtö aamulla klo 9.00 Seo Yli-ii ja Iistä Seo Jäppinen klo 9.00 ja jos vettä Iijoessa runsaasti 4-tien alla,niin lähtö n 9.15 kanavan penkalta (ura nousee Ii-joen yli junaradan ”pohjois-puolelta” (ei meren)). Seuraava ”startti” voimalinjalta klo 10.00 (Olhava-Oijävi T-risteyksestä). Aina voi matkan varrelta liityä seuraan mukaan …

18.3.2010 URASTO ON NYT VIRALLISESTI KÄYTTÖÖN OTETTU  !!!
Projekti  kokonaan valmis 2011, joten vielä kaikkia kelkkailijoita kaivataan  mukaan touhuamaan…

TIEDOKSI :  ”Se leveä metsäautotie” sähkölinjalla (Yli-Iin puolella) on meidän UUTTA URASTOA  !!!

20.3 Olhavasta lähtee porukkaa päivän reisulle Ranuan suuntaan. Joukkoon voi liittyä mukaan Voimallinjalla t-risteyksessä (Olhava-Oijärvi-Ii…)lähtö klo. 9.00. Rohkeasti mukaan vain..

19.3 Taas on talkoiltu kovasti ja lanaakin ulkoilutettu… Kuvia galleriassa.

5.3 Talkoot Livon suuntaan ja uraa syntyy !!!

27.2 talkoot pidettiin ja porukkaa oli kivasti mukana (naapuri seuroistakin) . Kepit saatiin jaettua ja nyt pitäisi osata jo Ranualle saakka. Osa kepeistä ilman rukseja ja osa laistettu uran sivuun, joten muistetaan noudattaa varovaisuutta kun liikutaan urastolla.
Kiitos kaikille osallistuneille !

IISO-uraston käyttöönotto on viikolla 11.
Talkoot alkavat Oijärven kaupalta klo 11.00 ja käymme merkaamassa / tolpittamassa urastoa pohjoisen suuntaan.
Tarvitaan pari  henkilöä poraamaan tolpille reikiä (kaira kerholta), pari henkilöä naulaamaan rukseja tolppiin (ruksit ja naulat löytyy), pari henkilöä ajamaan tolppia sekä 1-2 henkilöä + auto ja kärry kuskaamaan tolppia teiden risteyksiin.
Organisaattorina Timo Heinonen jolle suoritetaan ilmottautumiset puh. 040-7244348.

Kerhon reissu on tehty pikkupakkasessa (-31 ja -40 asteen välillä )kuvia galleriasta.

13.2 TALKOOT PIDETTY… RUKSEJA RUKSEJA ”KYLVETTY” JA URA ON NYT OIJÄRVELLE ASTI MERKATTU…
ISO KIITOS KOKO TALKOO PORUKALLE (UUSILLE, VANHOILLE JA NAAPURIN PORUKOILLE) KAIKKIEN KELKKAILIJOIDEN PUOLESTA !!!!

13.2 2010  RUKSEJA RUKSEJA !!!Loppu-uran merkkausta oijärvelle.. Lähtö Ii Seo klo.9.00 ja  muuten kokoonnutaan urastolla  oijärventien ylityksen jälkeen n. klo10.00 vasaaraa mukaan laitetaan ruksit paikalleen !!!!

Lauantaina 6.2 Lähtö kelkoilla iistä klo 9.00 Seo Jäppinen Paskaoja-Oijärvi merkkausta ja pientä puuhastelua sekä raitoajoa. Otetaan vasaraa, ja mahd. sahaa/pikkukirves mukaan. Makkaratkin luultavasti paistuvat matkan aikana (kannattaa varata reppuun). Tavaroita tullee autolla paluu kyydissä pois. Jos tulet mukaan muualta niin ilmoitelle Japelle ”treffien” sopimiseksi.

SIMO SIMO …. liittyi kerhoomme 2.2.2010 ja reviirit laajenenevat. Uravastavaana toimii Petri Hämälistö p. 050-5720750

HOX HOX !  Jääura on merkattu haukiputaan suunnalta raasakan padolle saakka. EHDOTTOMASTI on pysyttävä sillä kalankasvatus laitoksen kohdalla.. Pysytään sitten merkityllä uralla muutenkin ja urathan ovat kelkkakäyttöön ei mönkijöille…

Lauantain talkoot onnistuivat hyvin ja Oijärven suuntaan saatiin merkattua taas uusi suo. Merkkaustalkoot jatkuvat 6.2.2010 jonne kaikki mukaan… aikataulu sama kuin edellisenä viikkona (alla)..

Lauantaina 26.1 Lähtö kelkoilla iistä klo 9.00 Seo Jäppinen ja klo 10.00 lähtö Vaaraojan tieltä urastolta (autolla / muualta tulevat) Paskaoja-Oijärvi merkkausta ja pientä puuhastelua sekä raitoajoa. Otetaan vasaraa, ja mahd. sahaa/pikkukirves mukaan. Makkaratkin luultavasti paistuvat matkan aikana (kannattaa varata reppuun). Tavaroita tullee autolla paluu kyydissä pois. Ilmoittakaa tulostanne Jarmolle niin tiedetään tarvittaessa odotella paikanpäälle…

MUISTAKAA TÄYTTÄÄ JA PALUTTAA TALKOO LOMAKE JAPELLE TAI TIMOLLE OHESSA LINKKI : Talkoo lomake

Talkoot tuli pidettyä ja jälkeä tuli mukavasti … Saatiin merkattua paska-ojalle asti ja luiskaa hieman paranneltua (siinä ei sitten suditella). Eli puolessa välissä Oijärveä ollaan menossa ja homma jatkuu viikon päästä. Kiitos kaikille mukana olleille ja erityisesti ”kansikuvapojalle ”

Lauantaina 16.1 Lähtö klo 9.00 Seo Jäppinen Pususuo-Oijärvi merkkausta ja pientä puuhastelua sekä raitoajoa. Otetaan vasaraa,nauloja ja mahd. sahaa mukaan. Makkaratkin luultavasti paistuvat matkan aikana (kannattaa varata reppuun). Tavaroita saatanee autolla paluu kyydissä pois, joten takaisin ajellaan hieman reippaammin uusia uria pitkin…

Siltatalkoot pidettiin ja keli oli mitä mainioin. Kiitos  talkooväelle, oli mukavaa kun väkeä oli rnsaasri sekä ”naapuuritkin” mukana sillan rakennuksesta. Tästä on taassen hyvä jatkaa…

Uusi lähtö sunnuntaina 10.1 klo 10.00 SEO Jäppinen..Mukaan vasara, kourallinen 4 ” nauloja ja kelekka…

Talkoot lauantaina 9.1.2010 klo 9.00 lähtö Jäppisen Seolta (Ent.neste). Mennään tekemään silta kuntoon. Puu tarpeet ovat jo paikan päällä joten vasaraa ja tosi tekijöitä mukaan. Pakkasraja n. -20 astetta.

ISK kelekka matkalle enään peruutuspaikkoja jäljellä!!
Aika vko 7, 19-21.2. Paikka Irni. Lähtö perjantaina, Ii-Yli-Ii. La päivällä esim Hossassa päin ajelua. Sunnuntaina takaisin. Ilmottautumiset 0407244348,

Jari piti todella hyvän kelkan huoltokurssin. Kiitos Jari.. Jatkokurssia kytkimien ”räjäytystä” jne…odotamme…

28.11 Lauantaina Kelkan HUOLTOKURSSI jäsenille,klo 15.00 alkaen osoitteessa valtarintie 6, Ii (Gomanin putkiliike). Ilmottautumiset Laurin Japelle Perjantai iltaan mennessä p.040-719 6188
Kelekkamessut käytiin ja reissu oli todella mukava.. Kiitos kaikille mukana olleille ( 39 henkilöä) ensivuonna joudutaan ”tosissaan” miettimään sitä haitari bussia. Kuvia Galleriassa

KELEKKAMESSUILLE LÄHTÖ Lauantaina Yli-iistä (Mylly) klo 8.30 ja Iistä (SEO Jäppinen) klo 9.00 paluu ”illalla”.  Matkalaasia enemmän kuin koskaan…Enään muutama paikka  jäljellä… alla osoitetta ja tietoa. Matkan hintahan on 10 € /hlö sis. matkan ja messulipun. Maksu tapahtuu linja-autossa. Varaathan sopivaa rahaa mukaan….

24.10.2009 PIDETTIIN talkoot ja uusi silta rakentui !!!! Talkooväen kommenttia urasta:  ”tämähän on parempi kuin viralliset reitit…”  kun hyvää yrittää niin… Joten kiitos talkooporukoille -Marko

KELEKKA MESSUMATKA 2010 TULOSSA 31.10.2009
Ilmottaudu ajoissa, niin varmistat paikkasi reissulle.
Ilmottautumiset p.0400-438744 tai memppa@luukku.com
(keskutelupalstalla lisäinfoa tulossa).

VUOSIKOKOUS pidettiin Iin Nätteporissa 18.9.2009 .
-IISO-Projekti etenee vauhdilla
-Innokuus kasvanut toimintaa kohtaan. Kursseja jne..
-TULOSSA Messumatka KELEKKAMESSUILLE 2010.
-Uusia henkilöitä hallitukseen: Mervi Käyrä (jäsen) ja Tomi  Seppänen (varajäsen) . Nyt on saatu  uutta puhtia toimintaan !!!

SYKSYN SEURAAVA TALKOO PÄIVÄ  24.10

18.9.2009 ”illinpenkka on raivattu”. Lisää merkkejä on tullut maastoon.

29.8.2009 ”Illinpenkka” on nyt merkattu uudestaan. Seuraavat talkoot 5.9.2009.

28.8.2009 IISO ETENEE JA NYT NIITÄ SAA. Liikennemerkit ovat tulleet (n.300 kpl) ja tolppiakin on saatu varastoon (n. 1000 kpl).

15.8.2009 Pidettiin talkoot ja saatiin tehtyä yli 30 metriä siirrettävää aitaa. Kiitos kaikille osallistujille !!!
Iiso-projektissa meillä on tehtävänä kaikkiaan 2500 tuntia talkoo työtä, joten kaikki mukaan.

27.6.2009 Käytiin katsomassa vesicrossia Torniolla ja hyvältähän se näytti… Pikkuinen kipinä syntyi että, josko sitä porukalla ensikensänä upotellaan kelkkoja… Ja IISO-uraprojekti on todella hyvässä vauhdissa menossa, tolppia ja merkkejä ollaan tilailtu. Talkoita tulossa …. Kuvia ja videoita Galleriassa…

12.6.2009  Projekti eteenee  vauhdilla nyt on ura avattu Livon ohi ja aloitettu sähkölinjalta  lähestyminen Ranuaa kohti… Metsturit on olleet tosi aktiivisesti töissä kuten talkoo porukatkin KIITOS KAIKILLE !!!!! (Iskä kiittää Tätiä ja veljiä ..)

HOX !!! HOX !!  Mempan keskutelukanava avattu
”nais voorumi !!!”, saa miehetki ehkä osallistua keskusteluuun…

Tulevana lauantaina 16.5 pidetään raivaustalkoot Oijärven Honkakoskella (Pentinniementiellä), raivattavaa metsää on 900 m, lähtö Yli-iistä klo 9.00 ja Iistä klo. 8.30.Nenosen nesteeltä. Pyritään järjestelemään yhteiskyytejä; ilmoitelkaa tulosta tekstiviestillä, sähköpostilla tai keskustelupalstoilla. Kerholta polttoaieneet, joten ”mies” ja saha mukaan. Jos ei sahaa niin ainakin mies (henkilö) touhuamaan

KEVÄTTAPAHTUMA talkoiden merkeissä pidetään 23.5. Aloitellaan aamusta sillanrakentamisella Yli-iin suunnalla. Sitten iltapäivällä jatketaan Kotalan koululla ruksien tekemisen ja maalaamisen merkeissä (voi liittyä mukaan myös silloin).Päivällä ruokailu koululla ja illalla saunaa sekä makkaranpaistoa. Kerho hoitaa paluukuljetuksen Yli-iistä Iihin.

7.5.2009 IISO PROJEKTI ETENEE HYVÄÄ VAUHTIA !
Raivaus töitä on tehty kovasti ja kone on menossa kintaissuolla. Viikon kahden sisällä aloitetaan työt myös toisen koneen avulla ja löhdetään tavoittelemaan aluksi Oijärveä, jonne on jo uusi pisto raivattuna !!! -Kuvia Galleriassa.

22.4.2009 Viimeviikonloppuna uutta uraa raivattiin Yli-iissä talkoilla ja sunnuntaina II:stä Oijärvelle merkattiin uuden uranlinjaus !!! Talkoissa oli väkeä todella kivasti mukana. KIITOS KAIKILLE.  Seuraavat talkoot 25.4.2009 Iissä.

Olemme aloittaneet tällä viikolla myös KONETYÖT Yli-iin suunnalla. TASOITETTUA JA LEVENNETTYÄ uraa on tullut jo n. 10 km. Pari miestä on levittänyt ja raivannut uraa jo mertajoen laavun ohi ja kone tulee perässä !!! Toukuuun alussa aloitamme konetöiden tekemisen myös RANUAA KOHTI….. IISO- etenee vauhdilla !!

IISO… NYT SE ON ALKANUT !!!!
IISO-urahanke on käynnistetty !!!
Nyt tehdään Pohjolan parasta ???

Uuutta urastoa tulossa yli 100 km ?  ; Kokonaisuutena urastot (yht.288 km)   kunnostetaan, parannetaan tai perustetaan  … Suomen parhaat mottorikelkkaurastot tulosssa ???
Nyt se on meistä kaikista kelkkaliljoista kiinni… mummot,vaarit, lapset.. olet uusi tai vanha  jäsen/kelkkailija  tai muuten vain ulkoileva ihminen  …

KAIKKIEN PANOSTA TARVITAAN !!! Raivaus on aloitettu Yli-iissä ja seuraavaksi tulee kaivinkone töihin

ME TEEMME NYT !!! pois alta raivaustöitä. Talkoot 18.4.2009 klo 9.00 Yli.iin. Seolta. Kaikki vähintään konttaamaan kykenevät mukaan… ISK tarjoaa makkarat ja tankillisen polttoainetta sahaan, hyvän porukan  ja uusia tuttavuuksia..
21.3.2009 ISK mukana Iin Lumivalakeissa. Tapahtuma alkaa 10.00 ja päättyy klo 15.00 Ohjelmassa Yleisön rekiajelutusta…

7.3.2009 Urasto on ajettu Tampparilla Iin ”kanavalta” sähkölinjalle Yli-iin suuntaan. sekä kanavalta Haukiputaan suuntaan.  Lisäksi Yli-iistä Venkaalle on ajettu Mönsterillä lanan kanssa !!!

HUOM. HUOM  21-22.3.2009 Hiihtosuunnistajat järjestevät kisan Illissä. Pysytään omilla urilla kuten muutenkin ja vältetään alueella turhaa liikennettä!!!!

28.2.2009 Jääreitin merkkaustalkoot. Lähdemme klo 9.00 liikkelle Jäppisen Nesteeltä ( vasemalla kemin suuntaan) ja merkkaamme jokiosuuden merelle. Kelkkaa, rekeä, moottorisahaa mukaan. Merkkauksen jälkeen harrastetaan hieman raitoajoa ja makkaran paistoa…

ISK KELEKKA 2009  Pidettiin Iin Shellillä. Mukana oli Motorman, Ojanrauta ja hevostytöt. Ohjelmassa oli Lynx ja Yamaha koeajoa. Tapahtuma oli tosin hyvin onnistunut kaikki koeajo kelkat oli menossa kokopäivän ja kävijöitä riitti…
Suuremmilta jonoilta vältyttiin kun ajettavana oli kaikkiaan kahdeksan eri kelkkaa.
SUURI KIITOS Kelkkaesittelijöille, hevostytöille, talkooporukalle ja kävijöille (150-200). Tästä on vaikea parantaa, mutta yritetään ensikerralla…

Safari ajettiin onnistuneesti, reissu oli todella hyvä. Urat huippukunnossa, pientä pakkasta ja lunta riittii. Kiitos kaikille osallistujille ja järjestelijöille. Erityiskiitos ensimmäisen illan majoituksesta, savusaunasta ja seurasta…. Kuvia galleriassa…

6.- 8.2.2009 Kelkkailijoiden safari: Reitti  Pe:Ii-Yli-Ii-Puhos, jossa yöpyminen mökillä. La:- Ranua,toinen yöpyminen hotellissa (iltasauna,aamupala). Su:Ii-Yli-Ii. Hinta n.45-50€. Huolto-auto kärryn kanssa mukana, missä henkilökohtaiset varusteet esim. makuupussi kulkee mukana.

17.1.2009 seuraavaat talkoot Ii:n ja Yli:iin välisellä voimalinjalla. Sillantekoa ja merkkausta. Tarkempaa aikataulua tulossa.

5.1.2009 Jäsentiedotteet on postitettu ja mukana on myös jäsenmaksu lomake…. Päivitämme samalla  jäsenrekisteriä sähköpostiosoitteiden ja puhelinumeroiden osalta yhteydenpidon parantamiseksi. Ilmoita muutoksista Markolle .

3.1 2009 KELKKAILIJOILLE saatiin hankittua oma työkelkka (MÖNSTER). Ei muuta kuin lana tai reki perään  ja kovaa ajoa…

3.1.2009 Pidettiin vuoden ensimmäiset Talkoot yhtäaikaa Iissä ja Yli-Iissä. Väkeä oli tosi mukavasti ja jälkeäkin syntyi kiitettävästi, josta Kiitos kaikille osallistuneille.

30.12.2008 KELKKALIJAT hankimassa ”MÖNSTERIÄ”. Etsimme kerholle ”konetta” urien ylläpitoon, talkoo toimintaan ja IISO-urahankkeen toteuttamiseen.

14.11.2008 Messumatka tehtiin Rovaniemelle ja se oli todella mukava ja onnistunut reissu. Matkalaisten määrä melkein tuplaantui viimevuoteen ja samalla todettiin, että ensi vuonna voidaan tarvita jo haitaribussia…
Kiitos kaikille  mukanaolleille ja sekä puuhamiehille. Matkan aikana julkaistiin ISK URANUURTAJAT 2008 , jotka ovat Jarmo Lauri,Timo Heinonen ja Riitta Hopponen. Kuvagalleriasta löytyy kuvia… Nyt valistudutaan IISO -hankeeseen , jossa tarvitaan kaikkien kelkkailijoiden apua ja panosta, kun rupeamme seuraavan kolmen vuoden aikana rakentamaan urat kuntoon.

5.3.2008 UUDET MYYTÄVÄT KARTAT  ILMESTYNEET, katso kartta sivultamyyntipisteet. Yhteydet : Ranua,Oijärvi, Ylikiiminki-Oulu, Pudasjärvi, Syöte, Yli-ii, Ii, Simo, Ranuankautta Rovaniemelle, Pudasjärven kautta Taivalkoski, Kuusamo,Oijärvi ,Kuivaniemi, Suomussalmi, jne..