Kilpailukausi 2008

Kilpailukausi 2008 päästiin aloittamaan huomattavan myöhään heikosta lumitilanteesta johtuen. Kisoja on peruttu jo paljon, mutta onneksi niitä on vielä jäljellä! Toivotaan, että lunta riittää koko kaudeksi! Iiseudun kelkkailijoiden osalta kauden avasi Sakke, osallistumalla Rovaniemellä 2.2. ajettuun kansalliseen snowcross-kisaan. Kilpailuissa ajettiin Pro Open-, Pro Stock-, Juniori- sekä Harraste/Veteraani/Naiset -luokat. Sakke oli mukana Pro Stock -luokassa ja siinä luokassa on aikomus kiertää SM-sarjaa. Pro Stockin osallistujat oli jaettu kolmeen karsintaryhmään, joiden viisi parasta kuljettajaa pääsi suoraan finaaliin. Finaaliin otettiin lisäksi Last Change -erän viisi parasta. Alkuerät eivät Saken osalta sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Sijoitukset olivat häntäpään puolella. Kuitenkin Last Changessa Sakke iski ja tienasi paikan finaaliin, ollen tämän erän kolmas! Finaalissa oli tapahtumia lähes jokaisen kuljettajan kohdalla, niin myös Saken. Rata oli lähes koko päivän ja se koitui Sakenkin osalta kohtalokkaaksi. Finaalin ensimmäisellä kierroksella sijoitus putosi huomattavasti jäällä tapahtuneen spinnauksen takia. Loppuerän aikana Sakke onnistui ohittamaan muutaman kuljettajan ja sijoittui finaalissa lopulta 16:sta!

Saken osalta kausi jatkuu ensi viikonlopun Kelkkakunkussa ja Jari aloittaa kautensa Rommakon crosseissa 16.2.

Kelkkakunkku ja Rommakon crossit!
Sakke kävi edustamassa kerhoamme Kelkkakunkussa hyvällä menestyksellä ollen Kunkkufinaalissa 16. Ja näkyipä mies TV:ssä tulleessa koosteessakin!
Rommakossa 16.2.2008 olivat kerhon molemmat kuskit paikalla ja Jarilla kauden ensimmäinen startti edessä! Aika-ajot sujuivat Saken osalta Pro Openissa kohtuullisesti ja A-finaalipaikka oli varma. Jari harjoitteli ajamista ja löysi itsensä B-finaalista yhdessä Pro Open -luokan karsiutuneiden kanssa! B-finaalin startti sujui varsin mallikkaasti, mutta ensimmäisen kierroksen kaato takasi takaa-ajoasemat. Lopullinen sijoitus oli B-finaalin toiseksi viimeinen! Sakke kaatoi ensimmäisessä finaalilähdössä ja kelkan telatunneli meni solmuun. Tiukan remontin jälkeen kelkka saatiin toiseen erään ajokuntoon ja sijoitus toisessa erässä 14. Eli ei mennyt Sotkamon reissu kerhomme edustajilta kovinkaan mairittelevasti…

Pellon Poikkinainticrossit!
Pellossa kisailtiin Saken osalta ensimmäiset Pro Stock -luokan SM-osakilpailut! Sakke osallistui myös kansalliseen Pro Open -luokan kilpailuun! Jari ajoi kansallisessa Harraste -luokassa jahdaten Sinisalo-cupin pisteitä!
Lauantaina 23.2. ajettiin Kansallisten luokkien kilpailut, eli Sakke ajoi Pro Openissa ja Jari Harrasteessa. Pro Openissa oli sen verran vähän kuljettajia, että lähtöpaikkojen valintavuorot arvottiin. Kaikki kilpailijat siis pääsivät mukaan! Ensimmäisessä lähdössä Sakke taisteli sijoituksestaan Alatalon Ollin sekä Mäkipeuran O-P:n kanssa. Lähdön lopullinen sijoitus oli 7. Toisessa lähdössä taistelu samojen miesten kanssa jatkui ja tällä kertaa sijoitus oli 6. Kokonaisuudessaan Saken lauantai sujui varsin mallikkaasti! Harrasteeseen oli ilmoittautunut sen verran paljon kuljettajia, että aika-ajoissa karsittiin paikat A- ja B-finaaleihin. Jarin osalta aika-ajot menivät aika puihin, kun kolmannella tai neljännellä kierroksella toinen kuljettaja päätti hypätä Catin kyytiin! Rytäkässä kelkka ja kuski saivat sen verran osumaa, että molempia piti hieman remontoida. Aika-ajoista saatiin kuitenkin aika, mutta paikka oli B-finaalissa. Kelkka saatiin Japen ja Peten toimesta kuntoon ja ukkokin teipattua kasaan finaalilähtöjä varten. Polvi kuitenkin haittasi ajamista sen verran, että vauhti ei ollut kovin mairittelevaa. Kuitenkin molemmissa lähdöissä päästiin maaliin saakka polvi kesti päivän rasitukset….
Sunnuntaina Sakke aloitti varsinaisen SM-pisteiden jahtaamisen Pro Stockissa. Kelkka ei kuitenkaan kaikilta osin miestä tyydyttänyt ja se näkyi vauhdissa. Päivän aikana kelkka nakkeli perää miten sattui ja hyppyjen alastuloissa kelkka käyttäytyi miten sattuu. Ja jonkin verran mekaanisiakin ongelmia oli jousilautasten hajoamisen muodossa. Ongelmista huolimatta aika-ajoaika riitti kuitenkin A-finaalipaikkaan. Ensimmäisessä finaalilähdössä sijoitus oli 15. ja toisessa lähdössä 13.


Kerimäki!
SM-sarja jatkui Kerimäellä 1.3. ajetussa kilpailussa. Jari ei polven kipujen takia kisaan lähtenyt, mutta Sakke oli paikalla. Saken kisat eivät sujuneet alusta alkaenkaan kovin hyvin ja lopullisen niitin kisoille antoi toisen erän kuudennella kierroksella tapahtunut loukkaantuminen. Hypystä alas tullessa jalka jäi huonoon asentoon ja siitä seurauksena oli sääriluun murtuma! Todella harmillinen tapaus päätti Saken kilpailukauden Kerimäelle…. Toivotaan miehelle pikaista paranemista!

Keminmaa!

Kisakausi jatkui Jarin osalta Keminmaan Vallitunsaaressa Pro Open -luokan SM-osakilpailun yhteydessä ajetussa Harrasteluokan kilpailussa 15.3.2008. Harrasteluokassa oli kilpailijoita mukana reilusti, joten jako A- ja B-finaaleihin oli tiedossa. Tosin järjestäjät olivat viimeisiin päiviin saakka sitä mieltä, ettei B-finaalia järjestetä ollenkaan. Mutta järki voitti ja B-finaali oli mukana aikataulussa. Muutama mutka radalla olivat jäisiä ja liukkaita heti harjoituksista alkaen. Tämä toi omat mausteensa ajamiseen, kun ei pystynyt kääntämään muualla kuin penkassa. Aika-ajoissa ongelmansa toi suuri osallistujamäärä, kun kaikki kuskit oli yhtä aikaa radalla. No aika kuitenkin saatiin ja se oikeutti B-finaaliin. A-finaalipaikka jäi harmittavasti parin sekunnin päähän. No ei auttanut muu kuin asennoitua siihen, että onneksi kuitenkin ajetaan. B-finaalissa oli mukana myös Pro Open -luokan karsiutuneet kuljettajat. Sijoitus finaalilähdössä oli lopulta 10. Oli oikeastaan ensimmäinen kerta tälle kaudelle, että voi sanoa ajaneensa kilpaa!!!

 

Ivalo!

Seuraavat kisat olivat vuorossa Ivalossa 29.3.2008. Kisapäivä alkoi aurinkoisessa ja mukavanoloisessa säässä. Kilpailuissa oli mukana Harraste/Veteraanien lisäksi Junior ja Sport -luokat. Rata oli tuttu viime vuodelta ja siihen ei oltu tehty mitään muutoksia. Tämä tarkoitti siis sitä, että jossain vaiheessa radalle tulee jäisiä tai puhki menneitä paikkoja. Viikolla alkanut flunssa ei hellittänyt otettaan vielä tänäänkään, joten tiedossa oli siis raskas päivä. Harjoitukset meni jotenkin jurratessa ja aika-ajot siinä sivussa. Luokassa ei kuitenkaan ollut kuin 20 osanottajaa, joten kaikki pääsivät mukaan. Kilpailunjärjestäjä järjesti mielenkiintoisen muutoksen, kun ilmoitti, että kilpailuerät kestävät 15 min + 2 kierrosta. Lähdöt viivalta sujuivat hyvin, mutta kisaerän kestäessä huomasi flunssan voimia vievän vaikutuksen. Maaliin kuitenkin päästiin molemmissa erissä ja lopullinen sijoitus taisi olla 13. Kilpailukausi jatkuu parin viikon päästä Enontekiöllä kauden päättävällä osakilpailulla.

 

 

Enontekiö!

Kauden päätöskilpailu ajettiin tänä vuonna Enontekiön erittäin lumisissa maisemissa! Vaikka lunta olikin reilusti, meni rata sunnuntain aikana paikoin puhki. Lumisuus tiesi myös sitä, että rata saattaa olla raskas ja sitä se olikin. Radalle oli muotoiltu muutama lumipatti ja niiden muoto muuttui koko ajan kilpailun edetessä. Jos patista pystyi kilpailun alussa normaalisti hyppäämään, niin lopussa se ei välttämättä ollut mahdollista! Kilpailueriä viikonlopun aikana oli kaikkiaan neljä ja kaikki erät päästiin maaliin! Vaikka mies ja kelkka alkoi pehmenemään, tuloksena oli lauantaina 13. sijat molemmissa lähdöissä ja sunnuntaina vastaavasti 8. sijat. Kauden loppuun voi siis olla tyytyväinen!

Vaikka alkukausi osaltani sujui vähän miten sattui, niin silti lopussa ajaminen alkoi sujua. Loppusijoitus Sinisalo-cupissa oli 16., eli ei voi muuta kuin olla tyytyväinen! Kausi 2008 on paketissa ja suunnitelmia kaudelle 2009 on jo tehty! Kaudesta 2008 erityiskiitokset kuuluvat mekaanikolleni Japelle, joka parsi useaan otteeseen kelkkaa ajokuntoon sekä kaikille kilpakumppaneille, kisanjärjestäjille ja kaikille, jotka ovat olleet hengessä mukana!!!

Leave a Comment