Perinteiset kauden avajaiset vietettiin sunnuntaina 17.2.2019 ja muuta asiaa

Melko lailla vakiomäärä kelkkailijoita oli lähtenyt kerhon ”kauden avajaisiin” makkaranpaistoon ja kahvittelemaan. Päivää vietettiin aivan upeassa ”keväisessä” kelissä, vaikka helmikuun puolessa välissä ollaan vasta menossa. Iin päässä saattoi kohtuullisen iso patikko karsia joitain lähtijöitä, muttaYli-iin suunnalta oltiinkin päästy tulemaan edellispäivänä Lumikilla lanattua pohjaa voimalinjalle. Perjantaina , ennen kauppareissua ilmoittautuneita oli kaksi, mutta edellisvuosien tapaan osattiin jo varautua ”jälki-ilmoittautumisiin”, ja makkaraa varattiin mukaan kuusi pakettia munkkibaarin kera 🙂 . Taisipa mäntyselän kota olla uusi paikka monelle tulijalle.

Kodassa käytiin ajankohtaisia asioita läpi esim lanauksiin liittyen.

Pääosin jo tammikuun alussa lumikilla on käyty reitit läpi takapaininlevyllä perässä ojia täytellen ja pohjia tampaten. Viime viikolla paininlevy vaihtui lanaan ja ekat vedot tuli Yli-iin ja halajärven välille. Seuraavana odottaa Iin – voimalinjan välinen patikko Lumikin raskasta kalustoa. Ainakin aiempina vuosina uskomattoman hyvin on kampe pystynyt noihin koviin patteihin. Oman vaikeutensa Lumikin liikkeisiin aiheuttaa siirrot, koska halajärveä ei ole uskallettu ylittää painavalla yhdistelmällä. Reittihanke tuo muutoksen asiaan, kun järvi tullaan ohittamaan maareittiä.

Kerholle ostettiin myös Oijärvellä olevan lanan lisäksi toinen ~140cm leveä kevytlana telamönkkärillä vedettäväksi. Tämä tosi vaatii sopivat olosuhteet aina, jotta kamppeesta saadaan riittävästi hyötyä.  Kodassa kuului myös haluja lainata tätä uutta lanaa Livon ja Yli-iin välille, jossa viime vuonna jo nähtiin pitkästä aikaa hoidettua baanaa, kun paikallinen telamönkkärikuski kävi 400-450km talven aikana lanaa tuolla vetämässä. Näihin polttoainekuluihin kerho sovitusti osallistui, varsinkin kerhon alueella tapahtuneen kunnossapidon johdosta. Iso kiitos vapaaehtoistoiminnasta 😉

Tämän uuden lanan säilytyspaikka tulee olemaan Iissä. Mikäli vetokampeita löytyy ja on aikaa, niin sitä voi mielellään ulkoiluttaa esim Ii – Ison voimalinjan välillä sopivina ajankohtina. Polttoainekuluista voidaan kerhon kanssa sopia.

Kysymyksiä tuli myös kerhoreissuista lähiaikoina. Mitään isompaa reissua ei ole suunniteltu. Todennäköisesti kelien mukaan kohtuu nopealla aikataululla(viikkoa tai muutamaa päivää ennen) saatetaan informoida kerhon suunnalta järjestettävistä reissuista. Tällä tavalla vältetään välisin <-20°C pakkasessa tehtävät reissut 🙂

Tosin vuosikokouksessa laitettiin tavoitteeksi yrittää järjestää reissu kelkkamessuille tänä vuonna monen vuoden tauon jälkeen, jolloin reissu jäsenille oli matkojen osalta ilmainen. Tästä asiasta ilfotaan lisää kesän jälkeen.

 

Reittitoimituksen ottaessa aikaa, ei maltettu odottaa rakentamista ja kerho tilasi myös alkutalvesta lisää liikennemerkkejä.  Isoja STOP- ja muu vaara-merkkejä R2 heijastavalla tarralla esim voimalinjan alle yllättäviin paikkoihin. Merkit haluttiin ”huomattaviksi” joten sen takia pikkumerkkejä suurempi koko sekä kunnon heijastava tarra. Tämä yksi esimerkki, miten kerhon kassasta saadaan vajaa 2000€ laitettua reitinhoitoon ja turvallisuuden parantamiseen. No isot merkit vaatii toki kunnolliset hiukan syvemmälle maahan upotetut tolpat, joten vielä tälle talvelle noita varmaankaan ei paikoilleen saada.

 

 

Leave a Comment